Campagne gemeente Arnhem: Hulp bij geldzorgen 2022

De gemeente Arnhem is in 2021 gestart met een campagne om mensen met geldvragen of geldzorgen de weg naar hulp te wijzen. Ook dit jaar is er weer een geldzorgen-campagne. Met de campagne hoopt de gemeente ook het taboe dat rust op het hebben van schulden te doorbreken.

Hieronder tref je bestanden aan die voor de eigen middelen kunnen worden gebruikt. Regelmatig worden deze bestanden ververst omdat er nieuw materiaal beschikbaar komt.

Route Schulddienstverlening

De gemeente Arnhem heeft een aantal handige flyers en posters ontwikkeld. Deze kun je gebruiken op jouw werklocatie. Hang ze daar op ter informatie in bijvoorbeeld de wachtkamer of een behandel- of spreekkamer. Wil je hier gedrukte exemplaren van? Stuur dan een mail naar geldzorgen@arnhem.nl.

Verschillend aanbod in de stad

Budgetcheck

Kom je mensen tegen die een lager inkomen hebben dan zij eerder gewend waren? Dit kan bijvoorbeeld komen door de coronacrisis, maar het kan ook te maken hebben met een scheiding of een verhuizing. Merk je dat er ook zorgen zijn over de financiële situatie? Verwijs ze dan door voor een gratis budgetcheck. Klik hier voor de aanmeldpagina voor deze budgetcheck.

Meer informatie:

Renteloze herfinanciering

De gemeente Arnhem heeft voor inwoners van Arnhem met beginnende schulden een mooi aanbod in de samenwerking met Kredietbank Nederland. Het gaat om beginnende schulden tot €5.000. Voor deze inwoners is het mogelijk om een renteloze herfinanciering te ontvangen. Hiermee worden al hun schulden in één keer betaald via een krediet. Dit krediet kunnen ze in drie jaar tijd zonder rente aflossen. Klik hier voor meer informatie.

Schuldenwijzer “Waar heb ik een schuld?”

Via de Schuldenwijzer kan iemand met de Digi-D inloggegevens inzicht krijgen in zijn eigen schuldenlast. Het is bedoelt om hulp bij schulden efficiënter te laten verlopen. Klik hier voor meer informatie.

Geldzaken & Ondernemers

De gemeente Arnhem biedt ook gratis hulp aan Arnhemse ondernemers. Ook ondernemers kunnen geldzorgen hebben. Veel ondernemers hebben helaas ook te maken met gevolgen van de coronacrisis. Een afspraak maken kan via de website van de gemeente Arnhem. Klik hier voor de factsheet Geldzaken & Ondernemers. Op deze factsheet zie je wat het Loket Geldzaken & Ondernemers kan betekenen voor onze Arnhemse ondernemers!

Schuldpreventie

Op deze flyer schuldpreventie zie je in één oogopslag op welke plekken er professionals aan het werk zijn als het gaat om Arnhemse opgroeiende kinderen. Er zijn veel plekken waar financiële problemen gesignaleerd kunnen worden. We kunnen elkaar hier goed bij helpen. Heb jij een Arnhemse inwoner gesproken waar je een vermoeden hebt van financiële problemen? Maak het bespreekbaar! Klik hier voor tips om het bespreekbaar te maken.

Wijkteams

De sociale wijkteams geven gratis hulp als u geldproblemen heeft. Maak een afspraak met een wijkcoach via wijkteams Arnhem of bel met 088-2260000. De wijkcoach helpt u zodat u weer financieel zelfstandig wordt.

Plangroep stukken

PLANgroep verzorgt in de gemeente Arnhem de schulddienstverlening. Zij werken met onderstaand budgetplan en schuldenoverzicht. Je kan deze overzichten zelf inzetten om de financiële situatie te inventariseren. Dit kan helpen om samen de financiële situatie te verhelderen om zo een passende oplossing te zoeken. Met deze overzichten kan er ook altijd collegiaal advies gevraagd worden. Bel ons gerust!

Zorgverzekeringslijn

De zorgverzekeringslijn geeft onafhankelijk advies en praktische tips voor het oplossen van zorgverzekeringsschulden. Zij weten alles te vertellen over de Zorgverzekeringswet en welke rechten en plichten (on)verzekerden hebben. Op de website is al enorm veel informatie te vinden, maar zij geven ook trainingen aan professionals en vrijwilligers. Klik hier om het aanbod van de dienstverlening van de Zorgverzekeringslijn te bekijken.

Beleid Arnhem

De gemeente Arnhem heeft veel aandacht voor de financiële zelfredzaamheid en gezondheid van haar inwoners. Klik hier om de visie op de Schulddienstverlening van de gemeente Arnhem te lezen.

Informatie voor en over bewindvoerders

De gemeente Arnhem heeft in 2020 de overeenkomst “Samen Sterker” ondertekend, samen met zeven bewindvoerderskantoren. Inmiddels zijn ruim 25 kantoren aangesloten. In het convenant is afgesproken dat ze inwoners met geldproblemen zo goed mogelijk helpen.