Arnhemse route naar hulp

Het is belangrijk om mensen met vragen, zorgen, problemen of schulden snel en persoonlijk door te verwijzen naar een van de loketten. Hiermee voorkomen we dat problemen erger worden. In Arnhem zijn er verschillende plekken waar mensen gratis goede hulp kunnen krijgen.

Goed Geregeld Arnhem: bij vragen of zorgen over geld en regelzaken

Goed Geregeld Arnhem is er voor alle vragen over geld en regelzaken. De financieel adviseurs en sociaal raadslieden geven (juridisch) advies en praktische hulp. Zo doen ze bijvoorbeeld een financiële check zodat mensen weer overzicht krijgen in hun inkomsten en uitgaven. Ze kunnen ook helpen met het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen. Er zijn inlooplocaties in Presikhaaf, Klarendal, ‘t Broek, Malburgen, Elderveld, De Laar, Immerloo en Geitenkamp.

Contact: 026-3127999, ikwilhulp@ggarnhem.nl en de website van Goed Geregeld Arnhem (huidige website).

Taalhuis Arnhem

Bij taalhuis Arnhem kunnen inwoners, vrijwilligers en professionals terecht voor vragen over en hulp bij de basisvaardigheden lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer.

Je vindt hier het aanbod van de verschillende organisaties die je hierbij kunnen helpen.

Sociale Wijkteams: bij schulden

Bij het wijkteam kunnen inwoners terecht als ze geldproblemen en schulden hebben. En ook voor vragen op andere gebieden, zoals opvoeding en gezondheid.

Contact: 088-2260000 of plan een afspraak in via www.wijkteamsarnhem.nl

Loket Geldzaken & Ondernemers: voor ondernemers met geldzorgen

Voor ondernemers is er het loket Geldzaken & Ondernemers. Zij helpen met gratis financiële hulp op maat: van advies over waar ondernemers recht op hebben, coaching en begeleiding om weer grip te krijgen op bijvoorbeeld de administratie tot hulp bij schulden. Bij Geldzaken & Ondernemers kijken ze hoe ondernemers weer grip op hun geldzaken én toekomstperspectief krijgen.

Contact: 026-3774900, ondernemen@arnhem.nl en www.arnhem.nl/geldzaken-ondernemers

Opr€cht: voor jongeren van 18 tot 27 jaar met geldzorgen

Voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar met vragen over geld, geldzorgen of schulden is er Opr€cht. Bij Opr€cht worden de jongeren met geldzorgen gekoppeld aan een andere jongere, een buddy, samen kijken zij wat er nodig is.

Contact: 06-49140283, info@wijzijnoprecht.nl en de website www.wijzijnoprecht.nl

Werk & Inkomen: bij vragen over een uitkering of het zoeken naar werk

Werk en Inkomen is er voor Arnhemmers met vragen over een uitkering of werk. De W&I-regisseur, een vaste contactpersoon in de wijk, helpt bij het aanvragen van een uitkering, kijkt welke mogelijkheden er zijn qua werk of opleiding en of er eventueel tijdelijke inkomensondersteuning nodig is.

Contact: 0800-1809, clusterwerk@arnhem.nl en de website  www.arnhem.nl/werkeninkomen

Wil je weten welke regisseur aan jouw cliënt is gekoppeld, of wil je een verzoek doen om een regisseur te laten koppelen. Stuur een e-mail naar: aswerk@arnhem.nl

Totaaloverzicht route schulddienstverlening gemeente Arnhem

Hieronder vind je een totaaloverzicht van de Arnhemse route naar hulp, een boekje met tips om geldzorgen te signaleren, een animatiefilmpje Alert op geldzorgen, flyers om mee te geven en posters van de gemeente Arnhem.