Heerlijk die zomerse dagen. Eindelijk hoeven we niet te klagen over de hoeveelheid regen die met bakken uit de lucht komt vallen. Vanzelfsprekend kunnen we genoeg klaagzang bedenken over hoge temperaturen. Echter is het leuker om te bedenken hoe de zomer goedkoper ingericht kan worden.

We willen allemaal maximaal genieten van de heerlijke zomerse dagen op de momenten dat je vrij bent van werk of geen andere verplichtingen hebt. Wat als het ook nog eens goedkoper kan. We zetten hier een aantal tips voor je op een rij om optimaal te genieten van de zomerse dagen.

Vakantie

Mocht je het voorrecht hebben om op vakantie te kunnen gaan bestaan er genoeg opties om het goedkoper te maken. Vier je vakantie bijvoorbeeld in eigen land. Hierdoor bespaar je op de reiskosten. Het is misschien minder comfortabel, maar kamperen zorgt voor een goedkopere vakantie. Als dit iets te back-to-basic voor je is, kun je huizenruil overwegen. Hier heb je weinig kosten aan, alleen moet je er wel op kunnen vertrouwen dat iemand je huis in goede staat weer achter laat. Mocht je toch iets verder dan ons kikkerlandje willen gaan, kun je de toeristische plekken beter links laten liggen. Hier zijn de prijzen altijd hoger dan, dan de minder bekende plekken.

Staycation

Mocht je om wat voor reden niet op vakantie kunnen, kun je thuis ook een vakantiegevoel creëren. Organiseer een themadag, bijvoorbeeld een Spaanse-dag. Maak lekkere tapashapjes, hou in de middag een siësta, zet Spaanse muziek op en leer de basisstappen van de Flamenco-dans. Een andere tip kan zijn, mocht je in het bezit zijn van een tent en een tuin, thuis kamperen. Hoe leuk is dat! Toch buiten en onder de sterren slapen, maar geen kosten hebben. Wat je ook een heerlijk gevoel van vakantie kan geven is op een heerlijke zonnige ochtend in de tuin, op je balkon of eventueel in een parkje op een kleedje gaan ontbijten. Het geeft je een gevoel van vrijheid zo zittend op de grond. En laten we eerlijk zijn, het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag om je lichaam te laten opstarten.

Uitjes

Zoek een zelfpluktuin in de buurt. Hier kun je de lekkerste groenten en fruitsoorten zelf plukken, ook bloemen kun je hier vaak vinden om een boeketje mee samen te stellen. Ook erg leuk met kinderen. En het kost vaak bijna niets. Vind je het leuk om te wandelen? Kies een stad in de buurt en maak een stadswandeling. Vaak kun je online een stadswandeling vinden, soms gratis en anders voor een paar euro kun je er eentje downloaden. Zo kun je net een andere kijk krijgen op een stad. Mocht je graag een pretpark of dierentuin bezoeken, zijn er vaak spaaracties voor korting. Hou hiervoor ook eens de facebookpagina van de wijk in de gaten of plaats zelf een oproepje of er nog mensen zegels etc. over hebben.

Overige tips

Probeer vooral te ontspannen waar het kan. Iedereen heeft af en toe oplaadmomentjes nodig. Laat de klusjes in huis soms even voor wat ze zijn. Probeer te genieten van de buitenlucht, deze is immers spotgoedkoop, dichtbij en erg gezond.

Mocht je je afvragen of je budget anders ingericht kan worden, waardoor je misschien meer geld overhoudt voor de zomerse dagen, kun je altijd contact opnemen met Goed Geregeld Arnhem voor advies. Wellicht kunnen wij je zomer nog mooier maken.