Vakantiegeld tips

In de maand mei krijgen veel mensen vakantiegeld. Dat is voor de meeste mensen een fijne bijkomstigheid en men kijkt hier dan ook reikhalzend naar uit. Snel die vakantie boeken waar je al zo lang naar uitkijkt. Het heet toch niet voor niks vakantiegeld?! Maar niet iedereen gebruikt dit vakantiegeld ook daadwerkelijk voor een vakantie. Wat kan je ook doen met dit extraatje?

Helaas is die langverwachte vakantie niet voor iedereen weggelegd. Er zijn genoeg mensen die er alleen van dromen. Zij hebben het vakantiegeld nodig om de eindjes aan elkaar te knopen. De jaarafrekening viel tegen en er moet bijbetaald worden of er zijn schulden die prioriteit hebben. Het vakantiegeld zorgt dan voor wat ademruimte en werkt stress verlagend.

Een aantal vakantiegeld tips:

  • Het is een open deur maar een vakantie boeken is een veel gehoorde bestemming van het vakantiegeld. Als er niet directe vakantieplannen zijn? Kan het advies zijn om het op een spaarrekening te zetten. Zo is er geld achter de hand als er later in het jaar toch vakantieplannen ontstaan.
  • Zoals hierboven beschreven is het soms nodig om schulden met vakantiegeld af te lossen. Wat moet, dat moet!
  • Geen direct doel met het vakantiegeld? Zet het op een spaarrekening. Zo is er altijd een extra buffer voor als er in de toekomst extra geld nodig is.
  • Verder kun je een inwoner wijzen op het gezellig maken in hun eigen Costa del Jardín. Misschien is er ruimte voor een hangmat, zo haal je het vakantiegevoel naar eigen tuin.
  • Wanneer er geen vakantiegeld over is, maar wel behoefte aan activiteiten voor iedereen in Arnhem, kan het aanbod bekeken worden op: sportinarnhem.nl. Jeugdwerk van Rijnstad biedt samen met allerlei Arnhemse aanbieders leuke activiteiten in Arnhem. Er worden gratis activiteiten aangeboden, maar er zijn ook activiteiten waar een bijdrage voor wordt gevraagd.

Iedereen besteedt het vakantiegeld op zijn of haar eigen manier. Iedereen is baas over hun eigen geld en geeft het vakantiegeld uit aan de zaken die de inwoner belangrijk vindt.

Ontvang je geen vakantiegeld of ken jij iemand die geen vakantiegeld ontvangt? Er bestaat een kans dat er beslag is gelegd door een deurwaarder vanwege een schuld. Heb je vragen over het beslag of wil je weten of het beslag klopt? Kom dan langs bij één van de inloopspreekuren van Goed Geregeld Arnhem. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.