Ook in 2023 is er een landelijke Energietoeslag van € 1300 euro voor inwoners met een laag inkomen. In Arnhem komt daar bovenop opnieuw een Arnhemse Wintertoeslag van € 250 euro om de bestaanszekerheid van Arnhemmers die dat nodig hebben verder te versterken. Het bedrag van in totaal € 1550 euro wordt automatisch overgemaakt op de rekening van mensen die eerder Energietoeslag in Arnhem ontvingen en hiervoor nog steeds in aanmerking komen.

Geen aanvraag nodig

De gemeente Arnhem heeft zich afgelopen maanden ingezet om ervoor te zorgen dat inwoners van Arnhem die in aanmerking komen de Energietoeslag zo snel mogelijk automatisch ontvangen. Inwoners van Arnhem die een uitkering binnen de Participatiewet ontvangen of een Gelrepas hebben hoeven geen aanvraag te doen voor de Energietoeslag. Zij krijgen de landelijke Energietoeslag en de Arnhemse Wintertoeslag van in totaal € 1550 euro automatisch uitgekeerd. Hierover ontvangen zij een brief in de herfstvakantie. Na de herfstvakantie wordt er gestart met de eerste betalingen. Bij inwoners die niet binnen deze groepen vallen maar in 2022 wel recht hadden op Energietoeslag wordt een check gedaan. Ook deze groep ontvangt hierover een brief in de herfstvakantie en hoeft in eerste instantie niet zelf een aanvraag in te dienen.

Niet eerder ontvangen

Er zijn ook inwoners die niet eerder Energietoeslag in Arnhem ontvingen maar nu wel in aanmerking komen. Zij kunnen vanaf 23 oktober hier en aanvraag doen. Wij staan klaar om inwoners hiermee te helpen wanneer dat nodig is. Inwoners die niet in aanmerking komen voor de Energietoeslag maar wel geldzorgen hebben vanwege een hoge energierekening komen mogelijk in aanmerking voor bijzondere bijstand voor hoge energiekosten.

Hulp nodig

Heb je hulp nodig bij de aanvraag energietoeslag? Of heb je door een hoge energierekening moeite om je vaste lasten te betalen? Kom dan langs op een van onze inloopspreekuren of plan een financiële check in.