Misschien heb jij er ook wel mee te maken: minder inkomen als gevolg van de coronacrisis. Daarin ben je niet de enige. Uit een onderzoek, uitgevoerd door het Nibud en Wijzer in Geldzaken, blijkt dat één op de vijf huishoudens minder inkomen hebben. Tot nu toe lijkt er geen grote toename van grote geldproblemen. 

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1900 mensen. Vooral bij mensen met een flexibel contract en ZZP’ers zijn de gevolgen op het inkomen groot. Deze groep maakt zich dan ook het meeste zorgen over de toekomst. Ook jongeren worden zwaar getroffen: vooral als zij werkzaam zijn in bijvoorbeeld de horeca.  

Regelingen voor ondernemers vaak onbekend 

Vanuit de overheid, maar ook vanuit gemeente Arnhem worden er verschillende regelingen geboden aan ondernemers die getroffen worden door de coronamaatregelen. Dit zijn bijvoorbeeld scholingen en trainingen, maar ook tegemoetkomingen als uitstel van betaling en tijdelijke (financiële) ondersteuning. Uit het onderzoek blijkt dat onder vooral kwetsbare deelnemers aan het onderzoek, deze regelingen niet bekend zijn. Het hele onderzoek lees je hier terug.

Heb jij minder inkomen door de coronacrisis? 

Weet dat je om hulp kunt vragen. Dit kan vooral ook als er (nog) geen (grote) geldproblemen zijn. Wij gaan graag met je in gesprek. Bijvoorbeeld over hoe je kunt besparen. Of om te kijken of je nog ergens recht op hebt. 

Neem contact met ons op


Bron: Arnhem.nl