Brievenbus-angst

Bijna dagelijks komt er post in de brievenbus. Dit kan variëren van hele leuke post tot post waar je niet op zit te wachten. Van wijkkrantjes tot de gevreesde blauwe envelop van de Belastingdienst. Van reclamefolders tot de afrekening van de nutsvoorzieningen. Van kaartjes tot brieven van incassobureaus. Vele brieven zijn te herkennen aan hun logo. Dit zorgt voor een stukje herkenbaarheid. Ook kan dit averechts werken, omdat de instanties een onheilspellend karakter hebben.

Als je nare ervaringen hebt gehad met de post die in je brievenbus binnen komt, kan het voorkomen dat je zo’n angst hebt opgebouwd dat je de brieven niet meer durft te openen. Je wordt angstig als je de brievenbus hoort klapperen of raapt zwetend de post van de grond. Misschien raap je de post wel van de grond en leg je het vervolgens ongeopend op een stapel. Wellicht herken je dit wel. In vele gevallen is het niet handig om brieven ongeopend te laten liggen, maar het zorgt er wel voor dat je minder stress ervaart. Als je het niet ziet, is het er ook niet. Het zorgt voor een tijdelijke overlevingsstrategie.

Deze overlevingsstrategie is vaak maar van korte duur. Als je je post niet opent en hier geen gehoor aan geeft zal dit grotere gevolgen gaan hebben op de langere termijn. Een rekening die je niet betaald, brengt extra kosten met zich mee. Een herinnering van de tandartsafspraak en het niet nakomen hiervan brengt extra kosten met zich mee. Ook een herinnering van de keuring van de auto, brengt extra kosten met zich mee als je dit niet tijdig opmerkt.

Kortom, het is erg belangrijk dat je je post gaat openen en hier een oplossing voor gaat zoeken. De angst onder ogen zien is een eerste en een grote stap. Maar wel een stap in de goede richting. Daar mag je jezelf dan ook om prijzen als dit is gelukt. Mocht deze stap erg groot zijn om alleen op te pakken kun je contact met ons opnemen. Wij proberen samen met jou overzicht te creëren in je financiën en kunnen een advies geven wat passend is voor jouw situatie. Je hoeft dit niet alleen te doen, we zorgen er samen voor dat het in de toekomst Goed Geregeld wordt.