Speelstoet is er speciaal voor gezinnen die weinig te besteden hebben en daardoor niet in staat zijn speelgoed voor hun kinderen te kopen. Speelstoet zamelt nieuw en gebruikt speelgoed in. Dit wordt in samenwerking met cliënten van Siza uitgezocht, schoongemaakt en opnieuw verpakt. Vervolgens kunnen gezinnen in de winkel in Velp, Arnhem-Zuid of het uitgiftepunt in Dieren op afspraak speelgoed uitzoeken.

Gezinnen kunnen per kind (0 tot 12 jaar) drie keer per jaar speelgoed uitzoeken.  Aanmelden kan op vertoon van de Gelrepas of na een verwijzing van bijvoorbeeld huisarts, school, maatschappelijk werk etc. Verwijzen kan door dit formulier in te vullen en te mailen naar uitgifte@speelstoet.nl. Gezinnen maken vervolgens zelf via de website een afspraak om speelgoed uit te zoeken.  Het uitzoeken van speelgoed is voor de kinderen en gezinnen gratis. Speelstoet bestaat dankzij de vele donaties en sponsoring.

Voor meer informatie over Speelstoet, kunt u terecht op de website www.speelstoet.nl of contact opnemen via info@speelstoet.nl.